Akcija obezbeđivanja parkinga za osobe sa invaliditetom

Od ukupno 941 vozila koja su uklonjena sa rezervisanih parking mesta, 705 je uklonjeno sa onih namenjenih osobama sa invaliditetom

24. dec 2013

Udruženje za bezbednost dece u saobraćaju i Zaštitnik građana Grada Novog Sada pokrenuli su akciju „Imam pravo na…“ s ciljem unapređenja pristupačnosti saobraćaja i parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom na teritoriji Grada Novog Sada.

Oni su pozvali sugrađane da učestvuju u akciji, tako što će, ukoliko imaju potrebu za parking mestom ili imaju parking mesto, kojem nije obezbeđen odgovarajući pristup

Drugi deo akcije će podrazumevati nadgledanje parking mesta za osobe sa invaliditetom, s ciljem suzbijanja njihove zloupotrebe od strane osoba bez invaliditeta.

Prema podacima Javnog komunalnog preduzeća Parking servis na teritoriji Novog Sada postoji 291 rezervisano parking mesto namenjeno osobama sa invaliditetom.

Prema podacima tog preduzeća, od ukupno 941 vozila koja su uklonjena sa rezervisanih parking mesta, 705 je uklonjeno sa parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga