Akcija nabavke stambenih kontejnera za porodice stradale u zemljotresu u Hrvatskoj

Samo na području opštine Glina nedostaje oko 80 kontejnera

22. jan 2021

Društvo za održivu budućnost – Koraci i Hrvatski građanski savez nastavljaju akciju prikupljanja i dostave pomoći području Hrvatske pogodjenom razornim zemljotresom, a u narednom periodu fokusiraće se na nabavku stambenih kontejnera za porodice koje su ostale bez domova.

Samo na području opštine Glina nedostaje oko 80 kontejnera, a za jedan opremljeni stambeni kontejner neophodno je prikupiti najmanje 4.000 evra, navodi se u zajedničkom saopštenju HGS-a i društva Koraci.

Pozvali su lokalne samouprave, organizacije i građane da se uključe u u humanitarnu akciju i budu solidarni, uz napomenu da su otvoreni za sve predloge i sugestije i spremni da i drugim organizacijama obezbede vidljivost u aktivnostima koje predstoje. 

Prvi kontingent prikupljene pomoći i grupu volontera Društvo za održivu budućnost – Koraci i HGS uputili su u Petrinju i Glinu 6. januara. Tokom četiri dana boravka na terenu podelili su humanitarnu pomoć, a volonteri su učestvovali u izgradnji privremene kuće za Milorada Meandžiju iz sela Majske Poljane kraj Gline. 

„Na osnovu informacija dobijenih na terenu i procene potreba, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske, odlučili smo da započnemo sa prikupljanjem sredstava za kupovinu kontejnera za stanovanje, kako bi što pre zbrinuli sve porodice koji su u razornom zemljotresu ostale bez krova nad glavom“, navodi se u saopštenju.

Pozvali su zainteresovane da im pišu na adresu: pomoziljudima@gmail.com ili da se jave na telefone: za područje Beograda 063 279 855 (Marko Oljača), za područje Novog Sada 060  533 55 07 (Marija Srdić), a za područje Subotice 063 105 31 41 (Tomislav Stantić).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga