Akcija čišćenja Fruške gore od smeća

Da se podigne svest građana o značaju pravilnog odlaganja otpada kako ne bi završavao u prirodi

13. apr 2013

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Nacionalni park Fruška gora danas je organizovao akciju čišćenja te jedine vojvođanske planine od otpada.

U okviru današnje akcije realizovano je plansko čišćenje Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, i njegove zaštitne zone sakupljanjem različitih vrsta otpada, njegovom separacijom i odgovarajućim odlaganjem.

„Osnovna ideja prilikom planiranja ove velike akcije jeste da se podigne svest građana o značaju pravilnog odlaganja otpada kako ne bi završavao u prirodi“, rekao je direktor Nacionalnog parka Dobrivoje Antonić.

Prioritetne lokacije za čišćenje bile su prilazni putevi naseljima, obale reka i jezera, parkovi, izletišta, zaštićene zone i druge lokacije za čije održavanje nisu dovoljni kapaciteti komunalnih preduzeća.

U akciji je zajedno sa svim zaposlenima iz Nacionalnog parka više od 00 učesnika učestvovalo je u čišćenju 46 lokacija na teritoriji čitavog Nacionalnog parka.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, kao i mnogobrojnim učesnicima iz različitih organizacija i ljubiteljima Fruške gore.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga