Aida Ćorović demantovala da joj je bilo zabranjeno da govori na protestu u Somboru

"Istina je da je nekoliko pripadnika Dveri bilo protiv toga da ja govorim, ali sam govorila"

08. mar 2019

Mirovna aktivistkinja Aida Ćorović demantovala je da su se organizatori građanskog protesta u Somboru usprotivili mogućnosti da ona govori i ocenila da iza te afere stoji “služba”.

“Iz čista mira je izvučena poluistinita vest da mi je prošle nedelje zabranjeno da govorim u Somboru. Istina je da je nekoliko pripadnika Dveri bilo protiv toga da ja govorim, ali, je, očigledno, dogovor među organizatorima postignut, ja sam govorila, a da nisam imala pojma da je uopšte bilo problema”, napisala je Aida Ćorović na svom profilu na Fejsbuku (Facebook).

Televizija N1 je juče javila da je u Somboru održan osmi protest „Jedan od pet miliona“, kome je prisustvovalo nekoliko stotina građana, a na kojem je došlo do “raskola” među organizatorima.

“Do raskola je došlo zbog toga što se jedan deo organizatora, koji dolaze iz desno orijentisanih stranaka, usprotivio pozivu Aidi Ćorović da govori na protestu, jer se ne slažu s njenim stavovima”, naveo je N1.

Aida Ćorović se na Fejsbuku ogradila od činjenice da ju je, nakon što je N1 objavio vest, na Tviteru branio predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i pozvala ga da je više ne brani jer su njih dvoje, koji su ranije bili prijatelji, danas “na suprotnim krajevima”.

“Svaka odbrana koju mi Nenad pruža, može samo da mi šteti”, navela je Aida Ćorović.

“Aida Ćorović smeta? Žena koja je čitav život posvetila borbi za ljudska i građanska prava? Osoba koja se suprotstavlja svakom nacionalizmu od kako zna za sebe? Sram vas bilo”, napisao je Čanak na Tviteru.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga