- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Zahtev za smenu glavnog komunalnog inspektora

Zelena mreža Vojvodine i proizvođači organske hrane koji izlažu na pijaci zdrave hrane „Moj salaš“ ponovo su danas apelovali na gradske vlasti da dozvole održavanje te pijace i zatražili smenu šefa komunalne inspekcije Srđana Jakovljeva.

Oni su u saopštenju za javnost optužili Jakovljeva da je davao „neprimerene, bahate i osione“ izjave, u kojima je tretirao poljoprivredne proizvođače kao „izgrednike“.

Jakovljev je 19. jula zabranio da se pijaca „Moj salaš“ održi na platou ispred Spensa na kojem se tradicionalno održava u proteklih devet godina, svakog četvrtka tokom letnjih meseci.

On je od organizatora iz Zelene mreže Vojvodine zatražio da pijacu pomere na deo platoa na kojem nema hladovine, što oni nisu prihvatili.

Organizatori su saopštili da su u međuvremenu prikupili sve dozvole koje je od njih tražila komunalna inspekcija, ali od grada nisu dobili nikakav odgovor pa se pijaca i dalje ne održava.

Oni su zapretili da će pijacu preseliti u neki drugi grad i istakli da se Beograd interesuje za mogućnost održavanja te pijace.

I organizatori i proizvođači istakli su da trpe štete zbog neodržavanja pijace i dodali da su Novosađani na taj način uskraćeni za mogućnost kupovine zdrave organske hrane.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!