Agencija Beta zahteva da se otkriju i kazne oni koji prete Draganu Janjiću

"Podstiče se atmosfera u kojoj je verbalno ili fizičko nasilje dozvoljeno nad svakim ko drugačije misli"

22. jan 2018

Novinska agencija Beta najoštrije je osudila napade i pretnje na društvenim mrežama upućene glavnom i odgovornom uredniku agencije Draganu Janjiću.

„Pozivamo nadležne državne institucije da otkriju i kazne sve koji su putem društvenih mreža upućivali pretnje Draganu Janjiću i objavljivanjem njegove kućne adrese ugrozili njegovu i bezbednost njegove porodice„, navodi se u saopštenju kolegijuma agencije Beta.

U saopštenju se ukazuje da su napadi na Janjića, koji su usledili nakon što je objavio lično mišljenje na tviteru, „pretnja slobodi govora“ i da se time kreira i podstiče atmosfera u kojoj je verbalno ili fizičko nasilje dozvoljeno nad svakim ko drugačije misli.

Pretnje su usledile nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare, sazvanoj posle ubistva Ivanovića, kritikovao mišljenje glavnog i odgovornog urednika Bete Dragana Janjića koji je na društvenim mrežama  ocenio da ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ima političku pozadinu.

Napade na Janjića osudili su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Demokratska stranka, Pokret „Dosta je bilo“, Pokret „Ne da(vi)mo Beograd“ kao i koalicija Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Levice Srbije, Pokreta za preokret i kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga