Agencija: Besplatni pregledi nisu politička aktivnost

Stranke tokom predizborne kampanje organizuju aktivnosti koje nisu političke

08. apr 2016

Agencija za borbu protiv korpucije upozorila je danas da neke stranke tokom predizborne kampanje organizuju aktivnosti koje nisu političke, kao što je deljenje humanitarne pomoći, organizovanje besplatnih lekarskih pregleda i časova za maturante.

„Određeni broj političkih subjekata i tokom ove izborne kampanje sprovodi aktivnosti koje se ne mogu okarakterisati kao političke – deljenje humanitarne pomoći socijalno ugroženim građanima, organizovanje besplatnih lekarskih pregleda, časova za maturante, odlazaka na izlete i fudbalske utakmice“, navodi se na sajtu Agencije.

U saopštenju Agencija je navela da se prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti sredstva iz javnih i privatnih izvora koja politički subjekti koriste za finansiranje troškova izborne kampanje, mogu koristiti samo za političke aktivnosti.

Agencija je dodala da će u svim situacijama koje ukazuju na to da se ta sredstva nenamenski troše, na osnovu odgovarajućih dokaza inicirati pokretanje postupaka pred nadležnim sudom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga