AFA Novi Sad: Nužno je mobilisanje antifašizma

Nećemo tolerisati fašizam u našem gradu, našoj pokrajini i našoj državi

22. okt 2014

Antifašistička akcija Novog Sada pozvala je sve antifašiste na veliki protestni skup „Građanski otpor fašizmu“ koji će se održati sutra u Novom Sadu.

U pozivu te organizacije podseća se da je 23. oktobar Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma.

„U nedelji kada svedočimo eskalaciji nasilja prema objektima koji su u vlasništvu naših sugrađana nesrpske nacionalnosti, mobilisanje antifašista u Novom Sadu smatramo nužnim. Zbog toga je vrlo bitno da protestnim okupljanjem pokažemo da nećemo tolerisati fašizam u našem gradu, našoj pokrajini i našoj državi“, poručili su novosadski antifašisti.

Oni su dodali da će se okupljanjem iskazati i počast Narodnooslobodilačkoj vojsci Jugoslavije koja je pre 70 godina oslobodila Novi Sad od fašističkog terora.

Građanski skup „Građanski otpor fašizmu“ održaće se sutra kao znak protesta zbog napada na radnje Albanaca u Vojvodini.

Skup počinje u 16:30 časova u Zmaj Jovinoj 3, ispred prostorija Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu.

Predviđeno je da će se tada prisutnima obratiti Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra, Marija Perković iz organizacije Žene u crnom i novinar Teofil Pančić.

Nakon toga učesnici će, predvođeni predstavnicima koalicije nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina”, prošetati do spomenika na Keju žrtava racije, gde će položiti cveće u znak sećanja na žrtve fašizma.

Organizatori skupa su Koalicija nevladinih organizacija “Građanska Vojvodina” i prijateljske nevladine organizacije i inicijative, te pojedinci i građani Novog Sada i Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga