AFA: Mađarski neonacista nastupa u Novom Bečeju

“Sziva Balázs je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje"

13. avg 2014

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da je najavljeno da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Sziva Balázs, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Erőszak (Romantično nasilje), nastupiti u Novom Bečeju.

Kako se navodi, ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa u organizaciji osoba bliskih madjarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice.

“Sziva Balázs je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje. Jedan je od vođa najekstremnije nacističke grupe huligana FC Ferencvaros – Aryan Greens”, ističu u AFA Novi Sad.

Kako se dodaje, planirano je da ovaj trodnevni festival počne 19. avgusta.

U AFA Novi Sad objašnjavaju da su ovakva okupljanja zamena za zabranjeni festival EMI tabor koji su godinama organizovali mađarski fašisti u Vojvodini, Transilvaniji i Slovačkoj.

“AFA Novi Sad poziva sve antifašiste da i ovaj put stanu na put javim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze”, poručuju iz ove organizacije.

Madjarski fasistiUz informaciju o najavljenom nastupu, novosadski antifašisti su priložili i fotografije na kojima se vidi Sziva Balázsa u društvu poznatih neonacističkih ličnosti: Ken McLellana iz grupe Brutal Attack i kao gosta na press konferenciji Jobika.

Romantikus Erőszak, upozorava se, često nastupaju i na festivalima neonacističke terorističke mreže „Krv i čast“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga