AFA: Decu teraju na vojnu obuku

Na fotografijama se vidi da se deca u kampu uče i korišćenju oružja, uz napomenu da se radi o replikama jurišne puške M4

02. avg 2014

Antifašistička akcija (AFA) Novi Sad pozvala je nadležne organe da reaguju u slučaju Pravoslavnog omladinskog kampa, koji se održao tokom jula u blizini Boljevca.

Kako je saopštila ova organizacija, u ovom kampu deca se uče fanatičnom „pravoslavnom nacionalizmu“.

„Deset dana u pećinama i šatorima, u milosti i nemilosti potpunih psihopata, igraju se raznih srednjovekovnih rituala i simulacije ratovanja sa sve ‘kalašnjikovima’, noževima i sekirama. Celu stvar krasi fašistička ikonografija keltskih krstova, simbola ljotićevskih jedinica iz Drugog svetskog rata, zastava južnjačke konfederacije i imperijalnih ruskih amblema“, navodi AFA.

U ovoj organizaciji su dodali da retko pozivaju zvanične organe na reakciju zbog, kako su istakli, sumnje u njihovu dobru nameru i sposobnost, ali da se u ovom slučaju radi o deci.afa ziloti

„Trovanje dece fašističkom ideologijom i teranje mališana na vojnu obuku je zlostavljanje“, poručili su iz Antifašističke akcije.

Aktivisti su upozorili i da je takozvana Istinska pravoslavna crkva, kao otcepljena frakcija SPC, poznata po sloganima „Pravoslavlje ili smrt“ i „Udri za Hrista!“.

Na zvaničnom sajtu Pravoslavnog omladinskog kampa postavljene su fotografije sa prošlogodišnjeg kampa na kojima se vidi da se deca ovde, između ostalog, uče i korišćenju oružja, uz napomenu da se radi o „air soft“ replikama jurišne puške M4.

Okačen je i snimak na YouTube, pod nazivom „СПОК 2014 – Омладински камп – Youth Camp“. Ziloti se nisu potrudili da zaštite identitet dece…

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga