Advokatica: Ruski opozicionar Navaljni je bio otrovan

Navaljni je osuđen na 30 dana zatvora zbog pozivanja na neodobren subotnji skup u centru Moskve

29. jula 2019

Ruski opozicioni vodja Aleksej Navaljni je otrovan „nepoznatom hemijskom supstancom“, izjavila je danas njegova advokatica Olga Mihailova, iskazujući s većim uverenjem sumnje o trovanju koje je ranije iznela lična lekarka Navaljnog.

„Zaista se radi o trovanju, jednom nepoznatom hemijskom supstancom“, rekla je Mihajlova novinarima ispred bolnice gde je Navaljni juče prebačen iz zatvora sa jakom alergijskom reakcijom.

Njegova lična lekarka Anastasija Vasiljeva je ubrzo zatim rekla da je Navaljni vraćen u zatvor iako „se nije potpuno oporavio“.

Vasiljeva, lekarka Navaljnog već nekoliko godina, koja ga je videla u bolnici istog dana kad je prebačen, izjavila je ranije da je moguće da je otrovan i da nadutost i osip na njegovom licu liče na hemijsko trovanje.

Ona je rekla da su bolnički zvaničnici koji su dali dijagnozu da se radi o alergijskoj reakciji odbili da na njemu obave sve potrebne analize.

„Pretpostavljam da uzrok ‘bolesti’ Alekseja Navaljnog može biti odredjen toksički agens“, napisala je ranije Vasiljeva na svom Fejsbuku, prenosi agencija Frans pres.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni hospitalizovan je hitno juče zbog jakog alergijskog napada koji je imao u pritvoru. Njegova portparolka je kasnije javila da je njegovo stanje zadovoljavajuće.

Navaljni je u sredu osudjen na 30 dana zatvora zbog pozivanja na neodobren subotnji skup u centru Moskve.

Saveznik Navaljnog Leonid Volkov žalio se juče o nesanitarnim uslovima u pritvoru gde se drži Navaljni i gde je i on ranije bio pritvoren.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga