Otvoren autoput od Horgoša do Novog Sada

Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, otvoren je za saobraćaj. Otvar…

15. jul 2011

Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, otvoren je za saobraćaj. Otvaranjem tog dela autoputa počeće otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara i sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta.

Direktor „Koridori Srbije“ Mihajlo Mišić je ranije rekao da je planirano da se 20. jula otvori deo od Žednika do Bačke Topole odnosno od 38. do 50. kilometra od mađarske granice prema Novom Sadu. Deo autoputa od Srbobrana do Siriga kod Novog Sada, odnosno od 85. do 98. kilometra, biće otvoren 1. avgusta. Deonica od Bačke Topole do Feketića, od 50. do 71. kilometra, biće otvorena, prema rečima Mišića, 10. avgusta ove godine, a deo od 71. do 80. kilometra biće otvoren 20. avgusta. Mišić je rekao da će najkomplikovanija deonica od 80. do 85. kilometra kod Srbobrana biti otvorena 30. avgusta. Deonica od Bikova do Žednika, odnosno od 28. do 38. kilometra, kao i deonica od Siriga do Novog Sada, od 98. do 108. kilometra, već su završene 2009. godine. Mišić je kazao da će se „Koridori Srbije“ potruditi da ispoštuju rok – 10. oktobar ove godine za završetak izgradnje obilaznice oko Subotice do Kelebije – takozvani „ipsilon krak“.

U „Koridorima Srbije“ kažu da bi te rokove mogli da ugroze ranije najavljeni protesti putarskih preduzeća „Nibens grupe“, koja traže od Vlade Srbije da do kraja ove sedmice omogući rešavanje problema tih firmi. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada sa „ipsilon“ krakom, ne računajući već završene dve deonice po 10 kilometara kod Subotice i Novog Sada, iznosi oko 10 milijardi dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta, a radovi su počeli u maju prošle godine.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga