70 miliona dinara za vojvođanske srednje škole i domove učenika

Konkurs pokazao da treba obezbediti više sredstava za škole i domove učenika

28. nov 2014

Direktori 124 srednje škole i 16 domova učenika s teritorije Vojvodine potpisali su ugovor s Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, o dodeli novca iz budžeta Vojvodine za opremanje srednjih škola i domova učenika, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, navodi se u saopštenju, ukratko je predstavio rezultate konkursa i proceduru realizacije potpisanih ugovora, podsećajući na to da rok za dostavu dokumentacije o javnim nabavkama traje do 15. decembra ove godine, i to zbog obaveze da se sredstva utroše do kraja budžetske godine.

Kako se objašnjava, posle šest godina, rebalansom pokrajinskog budžeta za opremanje vojvođanskih obrazovnih ustanova i domova učenika namenjeno je 70 miliona dinara. Na konkurs, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, prijavile su se 124 od 131 srednje škole u Vojvodini i 16 domova učenika, u kojima uči i boravi oko 66.000 đaka.

U saopštenju se dodaje i da su tražena sredstva za opremanje ustanova bila znatno veća od sredstava koja su rebalansom obezbeđena, pa je tako vojvođanskim srednjim školama namenjeno samo 50 miliona, dok su one ukupno tražile oko 170 miliona dinara, a od traženih 28 miliona, domovi učenika će dobiti 20 miliona.

U saopštenju se ocenjuje i da je ovaj konkurs pokazao koliko bi sredstava trebalo obezbediti, jer spisak potrebnih stvari pokazuje koliko sredstava nedostaje vojvođanskim školama i domovima učenika.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga