7. Džez festival u Inđiji

Džez festival u Inđiji biće održan 25. i 26. oktobra u Kulturnom centru Inđija

25. okt 2013

Džez festival u Inđiji, koji se tradicionalno održava u saradnji sa Beogradskim džez festivalom, biće održan 25. i 26. oktobra u Kulturnom centru Inđija, a otvoriće ga Shai Maestro Trio iz Izraela, dok će narednog dana nastupiti domaći sastavi novosadski MajaMisty Trio i beogradski Fish In Oil.

Shai Maestro Trio, koji predvodi klasični i džez pijanista Shai, uvodi u svojim kompozicijama elemente lirskih boja i egzotičnih poliritmija, ali se vodi i spojem savremenog džeza i izraelske muzičke tradicije.

Na sedmom Džez festivalu Inđija predstaviće album „The Road To Ithaca“, a nakon koncerta, publika će biti u prilici da kupi njihova izdanja, koja će Shai potpisivati.

Drugi festivalski dan rezervisan je za domaće snage.

MajaMisty Trio, koji je osnovala pijanistkinja Maja lvanović, objavio je 2010. godine debi album „Mistyland“. Osim Maje Ivanović, bend čine i Ištvan Čik (bubnjevi) i Ervin Malina (kontrabas), a kombinuju klasičnu muziku i džez sa elementima tradicionalnih melodija Balkana.

Kvintet Fish In Oil, koji nastupa i na 29. BDŽF-u, nastao je pre dve decenije, a vodi ga gitarista i kompozitor Bratislav Braca Radovanović.

Njihova eklektična autorska instrumentalna muzika predstavlja mešavinu bluza, svinga, slobodne improvizacije, fankija, rokenrola, pank roka i surf muzike, a delimično je nadahnuta ambijentima Marka Riboua, Toma Vejtsa i Džona Zorna.

Prošle godine objavili su prvi album “Poluostrvo”, a u pripremi je drugo izdanje, koje će i promovisati na sedmom Džez festivalu u Inđiji, a tim koncertom će i zvanično početi zimska koncertna sezona u Kulturnom centru Inđija.

Festival je i ove godine organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine i Opštine Inđija.

Sajt Kulturnog centra Inđija je http://www.kcindjija.com, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga