Rektor: Nadam se da će profesorka Konjović nastaviti da radi na FTN-u

"Profesorku poznajem dugo i znam da je kvalitetan istraživač i dobar nastavnik”

01. okt 2015

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić izjavio je večeras da se nada da će profesorka Zora Konjović nastaviti da radi na Fakultetu tehničkih nauka (FTN).

“Iskreno se nadam da će Zora Konjović nastaviti da radi na FTN-u, jer bi to bilo dobro i za nju i za čitavu akademsku zajednicu. Profesorku poznajem dugo i znam da je kvalitetan istraživač i dobar nastavnik”, rekao je Nikolić za agenciju Beta.

Dodao je da uvažava činjenicu da je FTN ozbiljna institucija koja je učinila krupne iskorake za društvo.

“Bilo bi mi izuzetno drago da se uspostavi ravnoteža i harmonija koja je neophodna za funkcionisanje takve jedne institucije”, poručio je Dušan Nikolić.

Prema njegovim rečima, odluku o produženju radnog odnosa na matičnom fakultetu može doneti samo taj fakultet i to je isključivo u nadležnosti organa fakulteta.

“Fakulteti imaju svojstvo pravnog lica i ljudi koji rukovode njima snose odgovornost za zakonitost svoga rada, a snose i odgovarajuću etičku odgovornost”, rekao je Nikolić.

Profesorka Zora Konjović optužila je dekana FTN-a Radeta Doroslovačkog da joj je uputio pretnje i ucene kako bi je oterao u penziju.

Večeras je ispred Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu organizovan svečani prijem nove generacije studenata, a rektor im je poručio da akademski život shvate na širi način, jer na univerzitetu mogu da steknu profesionalna znana ali i da se uključe u ostatak akademskog života, kako bi izgradili svoju ličnost.

On je naveo da na Univerzitetu u Novom Sadu studira 50.000 studenata, radi 5.000 zaposlenih, a univerzitet je sastavljen od 14 fakulteta i dva instituta.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga