60 graničara na kursu mađarskog jezika

Kurs će pohađati 60 službenika u Subotici, Kanjiži, Somboru i Bezdanu

05. mar 2014

Šezdeset pripadnika pogranične policije i državnih službenika na graničnim prelazima pohađaće od sutra kurs mađarskog jezika, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju.

Kurs će pohađati 60 službenika u Subotici, Kanjiži, Somboru i Bezdanu, a nakon završene obuke, koja traje od marta do jula, polaznicima će biti dodeljeni sertifikati, navodi se u saopštenju za javnost.

Kurs mađarskog jezika je deo projekta „Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na Tisi“, koji se realizuje u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Srbija, uz sufinansiranje Evropske unije.

Cilj celog projekta je sanacija trenutno veoma otežanog prelaska granice na Tisi, što usporava razvoj naselja koja se nalaze na obali reke, i u privrednom i u društvenom pogledu.

Projektom je planirana izgradnja luke što će omogućiti razvoj putničkog i teretnog saobraćaja na Tisi, a samim tim i na Dunavu, olakšaće teretni transport i špediciju, a stvoriće i nove perspektive za rečni turizam, navodi se u saopštenju.

U okviru projekta planirane su i aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji graničnog prelaza na Tisi, kao i izrada studije o daljim mogućim infrastrukturnim i logističkim mogućnostima u regiji.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga