Laslo Varga: Isključen sam iz SVM-a jer sam iznosio mišljenje

"Isključen sam jer nisam razumeo razlog zbog kojeg je SVM zapostavio vojvođansku autonomiju"

18. avg 2015

Bivši potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i poslanik u Skupštini Srbije Laslo Varga izjavio je večeras da je isključen iz te stranke jer se suprotstavio “sve autoritarnijem” načinu upravljanja strankom i jer je iznosio svoje mišljenje.

Savet SVM-a je sinoć isključio Vargu iz stranke. Pre toga, u junu mesecu, on je smenjen sa mesta potpredsednika, na inicijativu predsednika SVM-a Ištvana Pastora, koji je rekao da je to učinjeno zbog “krize poverenja” unutar stranke.

Laslo Varga je u večerašnjem saopštenju za javnost optužio Savet SVM-a da se nije trudio da očuva “ni privid legalnosti” i naveo da je iz stranke isključen zbog disciplinskog prekršaja koji ne poznaje Disciplinski pravilnik, odnosno zbog odsustva sa plenarnih sednica Skupštine Srbije u trajanju od devet radnih dana i odustva sa dve sednice skupštinskih odbora.

“U SVM-u sam proveo 14 godina. Isključen sam, jer sam se javno suprotstavio sve autoritarnijem načinu upravljanja SVM-om i mađarskom zajednicom. Jer sam izneo svoj stav i glasao protiv nekih zakonskih predloga. Jer nisam razumeo razlog zbog kojeg je SVM zapostavio vojvođansku autonomiju. Jer sam rad Nacionalnog saveta Mađara javno ocenio katastrofalnim. Jer sam podržao borbu novinara za slobodu mađarskih medija u Vojvodini. Jer sam javno kritikovao SVM zbog nekorektnosti prema političkim partnerima”, naveo je Varga.

Laslo Varga i bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec najavili su ranije danas da će osnovati organizaciju Mađarski pokret.

 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga