462 miliona dinara za zapošljavanje u Vojvodini

Doneta i odluka o osnivanju Centra za porodični smeštaj

19. feb 2014

Vlada Vojvodine usvojila je danas Program akcionog plana za zapošljavanje za 2014. godinu, za koji je u pokrajinskom budžetu obezbedila, kao i u 2013. godini, 462 miliona dinara.

Za subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i subvencije nezaposlenim osobama za samozapošljavanje predviđeno je 300 miliona dinara, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Vlade Vojvodine.

Za sufinansiranje stručne prakse, pripravnika, obuke u profesionalnim i radnim veštinama i za javne radove obezbeđena su 162 miliona dinara, i to su sredstva koja će biti udružena sa sredstvima lokalnih samouprava u Vojvodini, piše u saopštenju.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Srbiji je krajem 2013. broj nezaposlenih iznosio 769.546 osoba, odnosno za 8.060 osoba više lica ili 1,1 odsto u odnosu na isti period 2012. godine.

U Vojvodini je u istom periodu prijavljeno 199.770 nezaposlenih osoba, što je smanjenje za 1.186 osoba ili 0,4 odsto u poređenju sa istim periodom iz 2012. godine.

Vlada Vojvodine danas je donela i odluku o osnivanju Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu, prvog od planirana tri regionalna centra na teritoriji Vojvodine.

Zadatak tog centra je da obezbeđuje kvalitetniju socijalnu zaštitu, podstiče hraniteljstvo, porodični smeštaj odraslih i starih, kao i poslove u oblasti usvojenja.

Svrha osnivanja Centra je izgradnja sistema kvaliteta zaštite korisnika i razvoj porodičnog smeštaja, kao oblika zaštite dece bez roditeljskog staranja, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga