Akva-park u Bačkom Petrovcu

Budući akva-park nalaziće se izvan Bačkog Petrovca, na putu ka Novom Sadu, od koga će “Vodeni svet” biti udaljen 18 kilometara.

14. sep 2010

U Bačkom Petrovcu biće izgrađen akva-park “Vodeni svet”, što je do sada najveća investicija iz Slovačke, s obzirom da je ukupna vrednost projekta 22 miliona evra, saopštio je večeras Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Investitor je slovačko preduzeće Akva terming, koje u toj zemlji već ima dva ovakva centra, koji predstavljaju turistički atraktivan spoj sporta, sportske rekreacije, odmora i hotelsko-ugostiteljskih sadržaja, piše u saopštenju.

Najavljeno je da prva faza izgradnje treba da bude gotova na proleće naredne godine. Pored olimpijskog i manjih bazena, od kojih će jedan biti sa slanom vodom, u parku površine oko 20 hektara biće otvoren i hotel, kao i drugi neophodni turistički i ugostiteljski objekti.

Lokaciju na kojoj će biti izgrađen akva-park danas je obišao i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je rekao da će posao u “Vodenom svetu” dobiti stotinu radnika, kao i mnogobrojni ugostitelji i drugi zaposleni u pratećim delatnostima.  On je ocenio da će se na taj način ojačati i turistički potencijali Vojvodine.

Budući akva-park nalaziće se izvan Bačkog Petrovca, na putu ka Novom Sadu, od koga će “Vodeni svet” biti udaljen 18 kilometara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga