VP: Gušenje Elektrovojvodine

Centralizacija elektroprivrednog sistema ima za cilj krpljenje "nesavesnog poslovanja ostalih privrednih društava za isporuku električne energije u okviru EPS-a"

11. avg 2013

Vojvođanska partija ukazala je da se građanima Vojvodine ovih dana uručuju ugovori o isporuci i naplati električne energije od strane Elektroprivrede Srbije i da se time stvaraju uslovi za „gašenje jednog od najprofitabilnijih vojvođanskih preduzeća – Elektrovojvodine“.

„Ovo je još jedan brutalan napad na vojvođansku ekonomiju i predstavlja sistemsku centralizaciju i pljačku imovine koja je stvarana decenijama na prostoru AP Vojvodine. Elektrovojvodina ima preko 90% naplatu svojih potraživanja od potrošača“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Vojvođanska partija smatra da je cilj gušenja Elektrovojvodine krpljenje „nesavesnog poslovanja ostalih privrednih društava za isporuku električne energije u okviru EPS-a“.

„Osnivanjem novog zavisnog preduzeća za naplatu u okviru EPS i novim zapošljavanjima zadovoljiće se apetiti stranačke oligarhije u Beogradu. Ovom odlukom, kompletan prihod i pripadajući porezi od naplate se svakodnevno uplaćuju na račun EPS-a koji je u Beogradu, a ne kao do sada na račun Elektrovojvodine u Novom Sadu“, ističe VP i dodaje da će zbog ovog rešenje Vojvođani svakako izgubiti na kvalitetu usluga i da će plaćati skuplju električnu energiju

„Vojvodina trajno gubi još jedno uspešno preduzeće i dodatno siromaši kroz preraspodelu finansijskih sredstava. To je aktuelna politika republičkih vlasti prema Vojvodini i niko više ne treba da ima iluzije o tome da bilo ko u Beogradu misli dobro Vojvodini i svim njenim građanima“, saopštila je ova stranka.

Vojvođanska partija najoštrije je osudila ovu „novu finansijsku okupaciju i pljačku Vojvodine“, a zahtevaće i preispitivanje svih privatizacija i odluka republičke vlade na teritoriji Vojvodine u cilju zaštite opšteg vojvođanskog interesa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga