34 miliona dinara za vojvođanske stočare

Stočarstvo će biti jedan od glavnih pravaca podrške vojvođanskoj poljoprivredi

16. okt 2014

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je vojvođanskim poljoprivrednicima 34 miliona dinara bespovratnih sredstva za unapređenje stočarstva, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, novac je dobilo 69 poljoprivrednika i to za opremanje farmi goveda, svinja, ovaca i koza, živinarskih farmi, kao i za izmeštanje farmi iz naseljenih mesta.

U saopštenju se ističe da je ugovore sa poljoprivrednicima potpisao vršilac dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

On je, dodaje se, tom prilikom naglasio da je programom za unapređenje stočarstva Pokrajinska vlada nastavila sa višegodišnjom ulaganjem u ukupan razvoj vojvođanske poljoprivrede.

„U oblasti stočarstva može mnogo toga da se uradi, i upravo će stočarstvo biti jedan od glavnih pravaca podrške vojvođanskoj poljoprivredi u budućnosti“, istakao je Bugarski.

On je napomenuo i da je najviše zainteresovanih bilo za opremanje farmi goveda i svinja.

Bugarski je podsetio da su vojvođanskim  poljoprivrednicima na raspolaganju šest programa podrške preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i stočarstvo, kao i konkursi pokrajinskih fondova.

„Poljoprivreda je za za našu pokrajinu nesporno važna. Od početka godine, samo preko programa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, podržali smo preko 50 hiljada registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini“, naveo je Bugarski i dodao da je za poljoprivredu u 2014. godini iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 900 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga