3. Novi Tvrđava teatar u Čortanovcima

Novi Tvrđava teatar potiče od Tvrđava teatra koji je prvobitno pokrenut u Smederevu, ali je zbog spora sa gradskim vlastima, koje su odlučile da pokrenu novi festival Teatar u tvrđavi, premešten 2014. godine u Čortanovce

10. jul 2016

Festival Novi Tvrđava teatar nudi od 10. do 16. jula u Vili Stanković u Čortanovcima sedam predstava iz Beograda, Novog Sada, Zagreba i Sarajeva, počev od koreografije “Priča o vojniku” Gaja Vajcmana i Ronija Havera, u izvođenju Bitef dens kompanije.

Program trećeg festivala Novi Tvrđava teatar, koji će zvanično otvoriti dramski umetnik Boris Isaković iz Novog Sada, obuhvata i predstave “Pjaf marš” Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, u režiji Kinge Mezei, “Art” Produkcije „Tri za groš“ iz Beograda, u režiji Milana Prljete, “Jazavac u Kerempuhu” Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba, autorski projektat Olivera Frljića, te “Naš razred” Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, u režiji Dine Mustafića.

U završnici će biti izvedena predstava “Duh koji hoda” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada koju je, prema tekstu Dejana Dukovskog, režirao Aleksandar Popovski.

Za 13. jul najavljen je dan Akademije lepih umetnosti iz Beograda, čiji će studenti iz klase profesora Božidara Đurovića i Vide Ognjenović izvesti dela Šekspira i Jovana Sterije Popovića.

Novi Tvrđava teatar potiče od Tvrđava teatra koji je prvobitno pokrenut u Smederevu, ali je zbog spora sa gradskim vlastima, koje su odlučile da pokrenu novi festival Teatar u tvrđavi, premešten 2014. godine u Čortanovce.

Festivalski sajt je tvrdjavateatar.com, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga