3. NOV.ples festival u Novom Sadu

Festival savremenog plesa "NOV.ples", u organizaciji Per.Arta, biće održan od 11. do 14. septembra u Novom Sadu, uz učešće domaćih i umetnika iz Mađarske, Nemačke, Belgije, Portugala, Francuske i Švedske

10. sep 2012

Festival savremenog plesa „NOV.ples“, u organizaciji Per.Arta, biće održan od 11. do 14. septembra u Novom Sadu, uz učešće domaćih i umetnika iz Mađarske, Nemačke, Belgije, Portugala, Francuske i Švedske.

Treće izdanje festivala “NOV.ples” otvaraju Luis Miguel Félix (Portugal) i Sidney Leoni (Francuska/Švedska) predstavom “War of Fictions” na Sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta, dok će na Kamernoj sceni nastupiti Eszter Salamon (Mađarska/Nemačka) i Christine De Smedt (Belgija) delom “Dance#2” koje će, u organizaciji TkH, imati priliku da vidi 15. septembra i beogradska publika.

Za 12. septembar najavljen je “Jezik zidovaGuya Weizmana i Ronija Havera (Izrael/Holandija) u izvođenju Foruma za novi ples Baleta SNP-a.

Dance for NothingEszter Salamon (Mađarska/Nemačka) na programu je 13. septembra na Kamernoj sceni, a ta mađarska koreografkinja, plesačica i izvođačica biće predstavljena i kroz koreografski portret Christine De Smedt (A woman with a diamond) na Sceni “Jovan Đorđević”. De Smedtova će predstaviti iste veceri i koreografski portret Alaina Platela (I would leave a signature), a u završnici festivala NOV.ples, 14. septembra na Kamernoj sceni SNP-a, i koreografske portrete Xaviera Le Roya (Self-reliance) i Jonathana Burrowsa (The son of a priest).

Per.Art organizuje festival “NOV.ples” u saradnji sa SNP-om, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga