23. Međunarodni festival pozorišta u Subotici od 25. do 30. septembra

Svi programi festivala su besplatni

04. juna 2016

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici, 23. po redu, na koji su prijavljene 234 predstave iz 53 zemlje, biće održan od 25. do 30. septembra, saopštili su organizatori.

Selektor festivala Slobodan Marković, koji je od velikog broja prijavljenih odabrao 23 predstave za zvaničnu selekciju, ocenio je taj festival kao „veliki stvaralači izazov za pozorišta iz celog sveta“.

„To govori broj prijavljenih predstava: ove godine 234 iz 53 zemlje. Pored svih poteškoća koje imamo s finansiranjem, na predstojećem festivalu biće izvedene u takmičarskom programu izuzetne predstave iz celog sveta, očekuje nas još jedan veoma kvalitetan takmičarski program“, kazao je Marković.

U zvaničnoj selekciji se nalaze i predstave iz Argentine „Cirkus Mandragora“, Indonezije „Mali lutkar“, Italije – dve predstave „Isečci“, Kenije „Suze kraj reke“, Kolumbije „Amakajaku, avantura u Amazonu“, Izraela „Duh šume“, dve iz Sankt Peterburga „Srebrno kopito“ i „Lutke i klovnovi“, kao i iz Srbije „Rečna sirena“ Pozorišta lutaka „Pinokio“, „Ko je najmoćniji na svetu?“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i „Par cipela“ Dečjeg pozorišta Subotica, ali i iz celog regiona.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu su besplatni.

Kompletan spisak predstava koje su odabrane za takmičarski program 23. Festivala možete pronaći na sajtu http://lutfestsubotica.net.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga