20. Cinemania s 22 premijere

Tradicionalna revija svetskih filmskih hitova “Cinemania” predstaviće od 24. do 31. oktobra u Beogradu i Novom Sadu 22 premijerna filma, od kojih će 12 moći da se vidi samo na toj reviji

09. okt 2012

Tradicionalna revija svetskih filmskih hitova “Cinemania” predstaviće od 24. do 31. oktobra u Beogradu i Novom Sadu 22 premijerna filma, od kojih će 12 moći da se vidi samo na toj reviji.

U bioskopima se tako neće pojaviti „Čarlijev svet“, „Gavran“, „Plagijator“, „Slobodni strelci“, „Hladna svetlost dana“, „Rust and Bone“, „Pusher“, „Kiler Džo“, „Nestala“, „Đavolji dvojnik“, „Selest i Džesi zauvek“ i „Ghost Rider: Duh osvete“, najavljeno je 9. oktobra na konferenciji za novinare 20. Sinemanije, koju organizuje distributerska kuća Tuck..

Jubilarna Cinemania svečano počinje komičnom 3D avanturom „Asteriks i Obeliks u Britaniji”, sa Žerarom Deparđeom i Eduarom Birom u glavnim ulogama, a posetiocima će narednih dana ponuditi i izbor nekih od najboljih filmova velikih holivudskih studija, ali i nezavisnih producenata, kao i evropske i britanske filmove.

Među najavljenim filmovima su ostvarenja reditelja kao što su Sem Mendes, Lasse Hallstrom, Rob Cohen, David Ayer, William Friedkin, Ben Aflek i drugi, dok su među glumcima Danijel Krejg, Havijer Bardem, Tom Hardi, Bredli Kuper, Marion Kotijar, Džon Kjuzak, Robert De Niro, Ema Votson, Brus Vilis, Amanda Sejfrid, Metju Mekkonahi, Nikolas Kejdž…

Posebna pažnja, prema navodima organizatora, posvećena je filmovima koji su imali ako ne vodeće, onda jako zapažene uloge na velikim svetkim filmskim smotrama u Kanu, Veneciji, Torontu…

Među njima su “Bez zakona” (Lawless), za koji je scenario pisao kultni australijski muzičar Nik Kejv, te “Rust and Bone”…

Jubilarna Cinemania biće zatvorena novim filmom o Džejmsu Bondu “Skyfall”, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi.

Program 20. Cinemanie ima šest premijera više nego 2011. godine, a najavljeno je ukupno 140 projekcija, od čega su 82 u Beogradu, a 58 u Novom Sadu.

Cinemania se prvi put ne održava u Sava centru, već u bioskopu Kolosej Multiplex u Beogradu, dok će u Novom Sadu biti, kao i prošle godine, u bioskopu Arena Cineplex.

Prema rečima organizatora, bioskop Kolosej Multiplex odabran je zato što ima bolje tehnološke uslove, koji omogućavaju i prikazivanje 3D filmova.

Cena karata je 410 dinara, odnosno 420 dinara + cena rente za naočare za 3D filmove u Beogradu, i 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove u Novom Sadu.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga