Izabrano rukovodstvo NDNV-a

Gruhonjić predsednik, Sejdinović premijer, Leđenac gensek, Đorđević i Vegel u Savetu

10. mar 2012

Na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini NDNV-a izabrani su novi organi upravljanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine i usvojen novi statut organizacije, koji je usklađen sa važećim zakonskim i podzakonskim rešenjima o udruženjima građana.

Za predsednika udruženja izabran je Dinko Gruhonjić, novinar Agencije Beta i stručni saradnik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koji je i u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsednika NDNV-a.

Novinar i književnik Nedim Sejdinović izabran je za predsednika Izvršnog odbora, u koji su pored njega izabrani i dopisnica Radija Slobodna Evropa i medijska analitičarka Žužana Serenčeš, novinarka Branislava Opranović, bivši glavni i odgovorni urednik „Mađar soa“ Čaba Presburger, kao i urednik i vlasnik „Bečejskog mozaika“ Vladan Filipčev.

Pored Izvršnog odbora, koji je zamenio prethodni Upravni odbor, novi organ upravljanja je i Savet NDNV-a, koji čine publicista Mirko Đorđević, književnik Laslo Vegel, politikolog Pavel Domonji i novinari Nenad Živković i Aleksandar Reljić.

Izvršni odbor je na konstitutivnoj sednici, pored predsednika IO, izabrao i generalnog sekretara udruženja. Tu funkciju će u narednom periodu obavljati novinarka Maja Leđenac, a funkciju izvršnog sekretara Duško Medić.

U Sud časti NDNV-a izabrani su novinarke Smiljana Milinkov i Gordana Perunović Fijat, kao i novinar Petar Petrović.

Mandat novih organa upravljanja je četiri godine.

Na Skupštini Nezavisnog društva novinara Vojvodine usvojen je, u obliku zaključka, i zahtev Pokrajinskoj vladi da obavesti javnost dokle se došlo sa procesom izrade i usvajanja Medijske strategije AP Vojvodine.

(NDNV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga