11. Kikinda Short od 28. juna

Autori iz 19 zemalja će čitati svoja dela u Kikindi, Zrenjaninu, Segedinu, Temišvaru i Beogradu

26. juna 2016

Međunarodni festival kratke priče Kikinda Short predstaviće od 28. juna do 2. jula 20 autora iz 19 zemalja, koji će čitati svoja dela u Kikindi, Zrenjaninu, Segedinu, Temišvaru i Beogradu, a podršku će im pružiti još dvadesetak manje afirmisanih autora iz Srbije, te kritičara, urednika i gostiju iz sveta.

Kikindska čitanja zakazana su za 28. i 29. jun, dok će u Zrenjaninu, Segedinu i Temišvaru biti održana 30. juna, a u Beogradu 1. i 2. jula, najavili su organizatori 11. Kikinda Short festivala čiji je urednik Srđan Srdić.

Među učesnicima su najavljeni: Jelena Marinkov (Srbija), Želimir Periš (Hrvatska), Ognjen Spahić (Crna Gora), Arijan Leka (Albanija), Augustin Kupsa (Rumunija), Ilka Pap-Zakor (Mađarska), Bekim Sejranović (Bosna i Hercegovina), Tina Amot (Norveška), Tuve Aro (Finska), Galina Šijan (Ukrajina), Ala Gorbunova (Rusija), Klod Lalumijer (Kanada), Dejvid Bruks (Australija), Rodž Glas (Škotska), Samiha Ali Hrais (Jordan), Aiša Basri (Maroko), Iftah Aloni (Izrael) i Pjer Dž. Mejlak (Malta).

Gost iznenađena biće autor iz Srbije.

Čitanja u Kikindi biće tradicionalno održana u bašti Narodne biblioteke “Jovan Popović”, u Zrenjaninu će se čitati na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, dok je ovogodišnji beogradski partner festivala Kulturni centar Grad.

U KC Gradu će 1. i 2. jula biti održane tribine: “Kratka priča u digitalnom dobu” i “Književnost tokom krize: migracije, sukobi, kapitalizam”.

Knjižara Beopolis će 1. jula ugostiti Dejvida Bruksa, Kloda Lalumijera i Rodža Glasa, koji će čitaocima potpisivati svoje knjige prevedene na srpski jezik.

Podršku festivalu Kikinda Short pružili su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine i Grad Kikinda.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga