Savez za Srbiju: Nećemo učestvovati na kolegijumu Narodne skupštine

"Naš zahtev je uspostavljanje dijaloga o uslovima za održavanje poštenih izbora i o slobodi medija"

15. apr 2019

Zahtev velikog narodnog protesta „Svi kao jedan“, održanog u subotu, 13. aprila, jeste uspostavljanje dijaloga vlasti i opozicije o uslovima za održavanje poštenih izbora i o slobodi medija, a kolegijum šefova poslaničkih grupa nije mesto na kojem se vodi takav dijalog, saopšteno je danas iz Saveza za Srbiju.

„Imajući u vidu zahteve protesta i Sporazum sa narodom koji smo potpisali, jasno smo se obavezali na bojkot rada skupštine, te SZS neće učestvovati na kolegijumu Narodne skupštine“, piše u saopštenju Saveza.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je ranije sve šefove poslaničkih grupa na konsultacije o daljem radu parlamenta.

Najavljujući da parlament u narednom periodu očekuje i poseban zakon o zaduživanjima u švajcarskim francima, kao i Tijanin zakon koji predviđa doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica i sednica o Kosovu, Gojković je rekla da su sve to važne teme i da očekuje da u raspravi učestvuju svi poslanici i dodala da je parlament mesto za dijalog za one koji imaju poslanike.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga