10. Summer3p festival na Paliću

Festival elektronske muzike Summer3p na Paliću predstavlja od 19. do 22. jula na jedinstvenoj lokaciji - Termalnom bazenu i Muškom štrandu, neke od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene

17. jul 2012

Festival elektronske muzike Summer3p na Paliću predstavlja od 19. do 22. jula na jedinstvenoj lokaciji – Termalnom bazenu i Muškom štrandu, neke od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, među kojima su Hedflux (Engleska), Kassey Voorn (Grčka), Gorje Hewek (Rusija) i Mladen Tomić (BiH, RS).

Za vizuelni deo žurke svake večeri desetog festivala Summer3P biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Ruski DJ Gorje Hewek nastupiće prvog festivalskog dana, 19. jula. Hewek je radio na moskovskom radiju Deep Mix Moscow od 2006 do 2010. godine, a u pitanju je najslušanija radio stanica na svetu, kada su u pitanju žanrovi minimal i techno. Hewek se danas bavi produkcijom, objavljuje za Pro-tez Records i često nastupa po Rusiji.

Prve festivalske večeri nastupiće Roby Deep (Slovenija), Brajan (Srbija) i Timika (Srbija).

Za 20. jul najavljen je Steve Young aka Hedflux koji će, kako su istakli organizatori, predstaviti svoju unikatnu kombinaciju tech-funka i prefinjene psihodelije u breakbeat maniru koja se pretvara u hipnotičku energiju na plesnom podijumu. Istog dana nastupiće i Palotai (Mađarska) i Vida G (Mađarska).

Kassey Voorn, zvezda trećeg festivalskog dana, smatra da je emocija centar muzike, a sarađuje sa svetskim zvezdama elektronske muzike kao što su John Digweed i Sasha. Pored Voorna, 21. jula nastupiće i domaći DJ-evi Ascaloon, Chrono, Bugsy i Gabriel Bin.

Poslednjeg dana festivala Summer3p nastupiće poznati regionalni DJ Mladen Tomić, a pored njega i subotičke snage: Kibz b2b Dfndr, Adamov b2b Mistique i The Code Crew.

Spoj elektronske muzike i noćnog kupanja na Termalnom bazenu, čini festival Summer3p impresivnim letnjim doživljajem pod otvorenim nebom.

Uz muzički program, deseti Summer3p biće i ove godine mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, kampanja i projekata.

Najavljene su kampanje “Stop nasilju!”, “Očistimo jezero Palić” i “Sačuvajmo prirodu”, kao i ekološka, likovna, sportska i druge radionice.

Zainteresovani će imati priliku da, uz asistenciju koordinatora radionica i druženje sa ostalim polaznicima, usvoje ili usavrše umetničke tehnike i dobro se zabave, kao i da rezultate svog rada predstave u okviru izložbi krajem festivala.

Kompleti ulaznica za sva 4 dana se mogu kupiti putem mreže Eventim (i sajta eventim.rs) po ceni od 990 dinara.

Organizatori su NVO AŠC i Fondacija „Danilo Kiš“ iz Subotice.

Festivalski sajt je www.summer3p.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org, odnosno OVDE.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga