1 od 5 miliona: Organizatori okruglog stola ponizili medije

"Žele da prikriju realno stanje izbornog procesa"

09. avg 2019

Udruženje „1 od 5 miliona“ ocenilo je da su organizatori okruglog stola vlasti i opozicije izjavom da će medijima „poslati snimak“ početka sastanka, narušili slobodu izveštavanja i ponizili medije.

Današnja izjava organizatora sastanka vlasti i opozicije Fonda za otvoreno društvo jasan je pokazatelj da sloboda medija u Srbiji ne postoji, ocenio je Udruženje.

Diskreditujući medije i njihov posao istinitog izveštavanja građana organizatori ovog skupa žele da prikriju realno stanje izbornog procesa u ovoj državi, navelo je udruženje.

Netačnim izjavama o tome šta se dešavalo na sastancima Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo prekršio je pravila četam hausa, a zajedno sa izjavom da su „crni džipovi i bugarski vozovi mit“ obmanuo je javnost Srbije, navodi se u saopštenju.

Udruženje „1 od 5 miliona“ postavilo je pitanje da li je Fond za otvoreno društvo koji organizuje sastanke vlasti i opozicije, zaista otvoren i da li postoje različiti aršini u njihovom tretiranju vlasti i opozicije.

Okrugli sto bi trebalo da približi građanima razgovore dve strane, u ovom slučaju vlasti i opozicije, da građani slušajući njihove stavove sami zaključe kakvo je stanje izbornog procesa, a da im sve to omoguće mediji koji bi trebalo da izveštavaju neometano, saopštilo je Udruženje.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga