021: Zaposlena preko veze a napredovala do pomoćnika direktora

Vladimir Jelić je pre dolaska u Vodovod i kanalizaciju suprugu takođe bio zaposlio i u ostalim firmama u kojima je bio direktor, u Toplani i u Zavodu za izgradnju grada

13. feb 2013

Bojana Jelić, supruga bivšeg direktora novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Vladimira Jelića, zbog čijeg je nedavnog zaposlenja on podneo ostavku na tu poziciju, postala je pomoćnica direktora u ovom preduzeću, javio je danas novosadski Radio 021.

Jelić je ostavku bio podneo „iz moralnih razloga“, nakon što su mediji otkrili da je suprugu zaposlio „preko veze“.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Dragan Božić potvrdio je ovu informaciju i naveo da je reč o „osobi u koju ima poverenja“. Dodao je da je reč o osobi koja ima završen Pravni fakultet u roku, master diplomu prava sa ocenom 10, položen pravosudni i državni ispit i višegodišnje iskustvo na rukovodećim mestima.

Predsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove Vladimir Jelić nedavno je podneo ostavku na mesto direktora u Vodovodu kada se otkrilo da je svoju suprugu zaposlio na mesto šefice Službe za ljudske resurse. Potom je na mesto direktora došao njegov koalicioni partner Dragan Božić, a Jelić je dobio posao pomoćnika u kabinetu gradonačelnika. Jelić je pre dolaska u Vodovod i kanalizaciju suprugu takođe bio zaposlio i u ostalim firmama u kojima je bio direktor, u Toplani i u Zavodu za izgradnju grada.

Radio 021 je naveo da je Jelić za kratko vreme koliko je SPO upravljao Vodovodom u ovo preduzeće doveo pedesetak svojih partijskih kolega ili ljudi iz prijateljskih stranaka.

(Autonomija/021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga