021: Vladajuća koalicija nije potpisala koalicioni sporazum

Sporazum nije potpisan jer DS i gradonačelnik Pavličić žele da zadrže monopol nad budžetskim rezervama?

16. avg 2012

Stranke koje čine gradsku vlast – Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijalistička partija Srbije (SPS) – nikad nisu potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Sadu, preneo je danas novosadski Radio 021.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Siniša Sević potvrdio je da gradska vlast funkcioniše na osnovu „usmenog dogovora” i rekao da je potpisivanje sporazuma samo „formalnost” i da koalicija dobro funkcioniše.

„Nedostatak papira ne znači da mi slabije funkcionišemo, nipošto, koalicioni sporazum je tehnički detalj koji nije finalizovan”, tvrdi Sević.

Predsednica Skupštine grada iz redova LSV Aleksandra Jerkov kazala je da očekuje da će sporazum biti potpisan do kraja leta.

„Mi smo napravili predlog koalicionog sporazuma, a zašto on nije potpisan, moraćete da pitate Demokratsku stranku (DS)”, kaazala je Jerkov.

Niko iz DS-a nije bio dostupan za komentar, naveo je 021.

Taj radio je javio da je DS odbio da potpiše koalicioni sporazum, jer je LSV tražila izmenu Statuta grada, pošto po sadašnjem statutu gradonačelnik Igor Pavličić jedini direktno upravlja budžetskim rezervama.

LSV je to ocenila kao „monopolističko” raspolaganje ovim sredstvima.

Aleksandra Jerkov je još kazala da Statut grada nije usklađen ni sa brojnim zakonima koji su doneseni od njegovog usvajanja.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga