021: Ubijen policajac, radnik obezbeđenja

Na policajca van dužnosti pucao kolega iz interventne, koji je takođe u tom momentu bio van dužnosti. Obojica su radili kao izbacivači

07. okt 2013

Policajac van dužnosti Aleksandar Simić ubijen je u pucnjavi koja se sinoć desila u centru Novog Sada, javio je lokalni radio 201.

Simić je u trenutku ubistva radio kao radnik obezbeđenja u kafiću Tapas bar u Ulici Laze Telečkog, a njega je ubio drugi radnik obezbeđenja, takođe policajac van dužnosti M.R.

Ubica je nakon pucnjave pokušao sebi oduzeti život, ali su ga u tome sprečili ostali zaposleni pa je metak koji je ispalio rikošetirao i ranio u stomak muškarca (33), slučajnog prolaznika.

Do incidenta je došlo oko 01.00 posle ponoći.

Ubijeni Simić i ubica M.R bili su policajci interventne jedinice u Novom Sadu, naveo je 021.

Policija je ubrzo posle pucnjave zatvorila celu ulicu i ispraznila okolne lokale. Uviđaj je trajao nekoliko sati posle ubistva.

Ulica Laze Telečkog u centru Novog Sada poznata je po veoma velikom broju kafića, restorana i klubova i jedno je od omiljenih okupljališta mladih Novosađana.

U novosadskoj Hitnoj pomoći agenciji Beta jutros je potvrđeno da je jedan muškarac ubijen i da su mogli samo da konstatuju smrt, jer je pogođen u predelu glave i vrata.

U pucnjavi je lakše povređen još jedan mladić koga je metak okrznuo u predelu stomaka i ruke, kazali su u Hitnoj pomoći i dodali da su zbrinuli i napadača, koga su odvezli na Kliniku za psihijatriju Urgentnog centra.

DS: Katastrofalna situacija u novosadskoj policiji

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) iz Novog Sada saopštio je danas da je noćašnje ubistvo i ranjavanje u centru Novog Sada otkrilo uzroke loše bezbednosne situacije u ovom gradu koje, kako su naveli, prozilazi iz „katastrofalne situacije u novosadskoj policiji“.

„Ako se pripadnici interventne policije, angažovani na nelegalnim poslovima, međusobno ubijaju i ranjavaju nedužne prolaznike, kakvu zaštitu od iste te policije mogu da očekuju građani Novog Sada“, saopštio je Gradski odbor DS.

U saopštenju se zahteva hitno utrđivanje odgovornih i poziva gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević da svojim uticajem apeluje na „svoje koalicione partnere na republičkom nivou da problem u novosadskoj policiji shvate ozbiljno“.

„Podsećamo Vučevića da i dalje čekamo da nam odgovori na pitanje koje tačno mere preduzima u cilju poboljšanja bezbednosti svih koji u Novom Sadu žive“, dodaje se u saopštenju.

SNS: DS zloupotrebljava ubijenog policajca

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) optužio je Demokratsku stranku (DS) da je zloupotrebila tragediju u kojoj je jedan policajac ubio drugog, dok su bili van dužnosti, odnosno dok su honorarno radili na poslovima obezbeđenja jednog kafića u tom gradu.

SNS je u saopštenju za javnost optužio DS da je „od naroda odrođena stranka“ koja za „svoje prljave i podle namere koristi i najveću moguću nesreću, kao što je gubitak mladog ljudskog života“.

„Bez ikakvih dokaza oni koji su građane Novog Sada godinama pljačkali i nanosili im zlo na svakom koraku, veliku tragediju, u kojoj je nesrećnim slučajem poginuo jedan mladi Novosađanin, proglasiše šenlučenjem u kojem se, kako bestidno tvrde, pripadnici interventne policije međusobno ubijaju“, piše u saopštenju.

SNS je upitao DS zašto nisu sačekali da se završi istraga o tom događaju i šta će biti ukoliko se utvrdi da je ubistvo bilo „plod nesrećnog slučaja, kao što najverovatnije i jeste bio slučaj“.

„Da li ćete, gospodo iz DS, javno izaći i izviniti se i građanima Novog Sada i onima koji su direktno pogođeni tom tragedijom. Od vas se ne može očekivati izvinjenje, jer izvinjenje daju oni koji imaju obraz, a vi i ne znate šta je to“, poručio je SNS.

DS je juče u saopštenju za javnost ocenio da je ubistvo još jedan dokaz o katastrofalnoj situaciji u novosadskoj policiji, čiji su pripadnici angažovani na „nelegalnim poslovima“ (obezbeđenja).

DS je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz redova SNS da svojim uticajem apeluje na “svoje koalicione partnere na republičkom nivou da problem u novosadskoj policiji shvate ozbiljno”.

(Autonomija/021/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga