021: Bez Radulovića na izborima u Vojvodini

Do sada je u pokrajini proglašeno 13 izbornih lista

11. apr 2016

Pokrajinska izborna komisija (PIK) odbila je proglašenje izborne liste „Dosta je bilo – Saša Radulović“, javio je danas portal 021.

U PIK-u za sada nisu iznosili informacije koji su razlozi za odbijanje ove liste, već su naveli da će predsednik komisije nakon proglašenja svih lista, 12. aprila u ponoć, održati i konferenciju za medije gde će o svemu informisati javnost.

U PIK-u kažu i da još nisu donete odluke o listama „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević“ i „Vojvođanska tolerancija“, kojima je naloženo da dopune izborne liste.

Do sada je u pokrajini proglašeno 13 izbornih lista.

DJB: PIK nezakonito odbio našu listu

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je PIK “nezakonito” odbio njihov prigovor i najavio da će podneti tužbu Upravnom sudu, izrazivši očekivanje će ona biti pozitivno rešena u roku od 24 sata i da će ova lista učestvovati na pokrajinskim izborima.

DJB je optužio Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da stoje iza pokušaja da lista tog pokreta ne učestvuje na izborima.

„Neverovatno je da bilo ko ima ideju da zbog toga što nedostaje jedan potpis na jednom dokumentu pokuša da spreči bilo koga da izađe na izbore. Iako su obavestili sve medije, nama još uvek nisu uručili sporno rešenje“, navdi se u saopštenju.

Dodaje se da u PIK-u „očigledno vlada neprimereno opuštena atmosfera zbijanja šale sa propisima“, te da se „partokratija udružila da spreči jedinu političku organizaciju koja se bori za ukidanje partokratije“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga