„0“ dinara za popravku biciklističkih staza

Prvobitno planirano da se utroši 12 miliona dinara

01. juna 2015

Izveštaj o realizaciji sredstava za održavanje putne privrede u 2014. godini koji je usvojen u petak na Skupštini grada pokazao je da za održavanje biciklističkih staza u Novom Sadu nije utrošen ni dinar, preneo je danas portal Radio 021.

Ovaj podatak je iznenadio novosadske bicikliste, jer je prvobitno planirano da se utroši 12 miliona dinara.

Nakon toga je rebalansom suma smanjena na 2 miliona, a kako se sada ispostavilo, ni to nije iskorišćeno. Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative kaže za 021.rs da su znali da su sredstva smanjena u velikoj meri, ali da je ovo potpuno iznenađenje.

„Da li to znači da prosto ljudi koji voze Futoškim putem neuočavaju nikakve rupe i džombe na šta smo ukazivali više puta. Da li to znači da dva godišnja mapiranja na biciklističkim stazama, gde smo uočili preko 200 problema, znači da su svi ti problemi rešeni ili da je ta informacija prosto ignorisana“, navodi ovaj biciklistički aktivista.

Trifković dodaje da su biciklisti krajem prošle godine Gradu predali listu i ukazali na nerešene probleme na biciklističkim stazama koje koriste hiljade Novosađana. Kako im je tada rečno, njihovi zahtevi su uvaženi, ali za sada ne vide da se posle šest meseci išta desilo.

„Kasne i što se tiče same realizacije. Nama je usmeno rečeno da će se srediti staza u Partizanskoj ulcii koja se sada intezivno koristi zbog blizine trgovinskog centra, a već je jun i ništa nije preduzeto. Ja ne znam kakav je tempo realizacije planiranih radova, ali ono što vidim je da su sve prazna obećanja, radovi stoje, jednostvano, ništa se ne dešava“, rekao je Trifković.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga