Studenti upali u Rektorat

Oko 150 studenata Filozofskog fakulteta upalo je oko 13 sati u Rektorat Univerziteta u Beogradu, traže smenu rektora Branka Kovačevića

09. nov 2011

Studenti Plenuma su se u podne okupili na Platou ispred Filzofskog fakulteta, odakle su krenuli u Rektorat, uzvikujući parole „Dole uprava“, „Dole školarine“, „Budžeta nema, biće problema“.
Oni su došli u Rektorat pošto su, kako tvrde, dobili potvrdu da će im se na protestu koji je počeo oko 13 sati ispred Filozofskog fakulteta pridružiti rektor, a pošto nije došao, otišli su da ga „potraže“.
Studenti okupljeni u Plenumu Filozofskog fakulteta traže lakši upis naredne godine studija, smanjenje školarine i smenjivanje rektora Univerziteta Branka Kovačevića.
Današnji protest je organizovan jer je uprava fakulteta na jučerašnjoj sednici Saveta odlučila da ignoriše studentske zahteve, Plenum studenata okarakterisala kao telo koje nema legitimitet i odbila da pregovara s predstavnicima Plenuma.
Studenti traže da se upis naredne godine studija omogući svima sa 48 bodova, bez prethodnog rangiranja. Zahtev studenata je i da školarina ne bude veća od tri minimalne mesečne plate i da se uvede veći broj apsolventskih rokova.
Uprava Filozofskog fakulteta je ukazala na to da je zbog blokade fakulteta ugrožena regularnost prvog semestra.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga