“Santosi” snimili pesmu za singl

Pobednici OBN-ovog “Rata bendova” bački dečaci “Santhos Brothers Band” snimili su singl. Autor kompozicije je legendarni Sead Lipovača

18. okt 2010

Rock fenomeni iz Vojvodine tj. iz Bačke Palanke, “Santhos Brothers Band“, koji su na prvom takmičenju prošle godine, u emisiji sarajevske OBN Televizije“ “RAT Bendova“ osvojili prvo mesto uspeli su da realizuju dobijenu nagradu.

Prijatna vest glasi: krajem septembra su uspešno završili snimanje vlastite kompozicije (nagrada za osvojeno prvo mesto OBN Televizije). Snimanje u Londonu se iskomplikovalo, te su projekat snimanja obavili u jednom muzičkom studiju u Parizu. Pesmu pod naslovom “Pevaj sa nama” snimili su na engleskom jeziku za evropsko i američko tržište.

Inače, ta kompozicija, autora Seada Lipovače, frontmena “Divljih Jagoda”, takođe je u avgustu snimljena i u studiju “Šišmiš” u Zagrebu, na hrvatskom jeziku, za zapadno tržište regiona. A za potrebe istočnog tržišta urađena je i verzija na srpskom. (!?) Zele je i ovog puta dao svoj maestralni gitarski doprinos.

Uz žestoku svirku, refren ove pesme je: “Pevaj sa nama/Rock and roll je u venama”. Poenta teksta ove simpatične kompozicije je da se klinci (mladi) okrenu korenima u rock-muzici, a to je rock and roll! Da svi slušaju i sviraju i pevaju rock and roll, a i da plešu uz rock and roll!

Najveća i najrespektabilnija diskografska hrvatska muzička kuća “Croatia records” će objaviti singl benda “Santhos Brothers Band” iz Vojvodine, sa tom pesmom. No da bi rad bio kompletan potrebno je snimiti i spot za tu numeru. On je, po datoj ideji, planiran ovih dana da se uradi na lokacijama Iloka (tvrđava), B. Palanke (Gimnazija, Dunav itd,) i Bača (tvrđava).

Za snimanje spota angažovaće se priznat i visoko kotiran hrvatski reditelj i majstor kamere, holivudski đak Dario Godić (diplomirao filmsku kameru u Holivudu). Do sada ima preko pedeset snimljenih spotova, a navešćemo neke:Teška Industrija, Divlje Jagode, te Maja Šuput, Nives Celzijus, Žanamari itd.

Kada sve bude kompletirano, u planu je da pesma “Pevaj sa nama”, uz pratnju spota izađe u javnost. Svi se nadaju da će to biti uskoro… kako dečaci fenomenalni muzičari (Stefan i Miloš Šantoši i Jovan Erečković), tako i njihovi fanovi kojih ima u velikom broju širom bivše SFRJ.

Bez obzira na brojne obaveze, bend “Santhos Brothers Band” skoro svaki vikend gostuju po mestima u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, na kojima fasciniraju publiku.

Jedan od značajnih, ako ne i najzačajnijih, nastupa ovih rock klinaca ili bačkih dječaka, kako ih sve ne nazivaju, zbio se letos (19.8.) na BeerFestu u Beogradu pred preko sto hiljada gledalaca, te u Zrenjaninu na Danima piva 29.8. Najnoviji koncert su imali, u petak 1.oktobra, na ’Volkswagen oktobar fest”u Beogradu na kome su podelili prvo mesto s Prijedorskim Tattooom.

Željko Građin

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga