Žur-Buvljak u CK13

15 apr 2015

Novac je na ovom događaju bezvredan

Omladinski centar CK13 organizovaće ovog vikenda Žur-Buvljak, na kojem će posetioci mooći da razmenjuju stvari. U toj organizaciji su poručili da je dobrodošlo sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju.

U najavi Žur-Buvljaka se objašnjava da se može doneti bilo šta što više nije potrebno, a nekome može zatrebati – odeća, obuća, knjiga, društvena igra, disk, alat, vokmen i slično. Zbog kapaciteta takozvane „besplatne radnje“ u CK13 navode i da nisu u prilici da smeste kabaste stvari, kao što su fotelji ili ormari.

Oni su dodali i da je novac na ovom događaju bezvredan.

Besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala je kao odgovor na sveprisutno štancanje svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu. U uslovima ekonomske krize u svetu su sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi.

U CK13 su ocenili da oni pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti.

Žur-Buvljak će biti održan u subotu od 16 do 19 časova, u prostorijama te organizacije u ulici Vojvode Bojovića 13.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!