Zrenjaninski umetnici pomažu deci sa posebnim potrebama

12 sep 2012

Osnovni cilj projekta je inkluzija dece sa teškoćama u razvoju

Inkluzivno-kreativni projekat pod nazivom „Da se ja pitam…“ namenjen deci sa posebnim potrebama u cilju njihovog efikasnijeg uključivanja u društveni život zajednice počinje danas u Zrenjaninu.

Projekat se sprovodi u organizaciji Umetničke asocijacije Zrenjanin, uz podršku Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, a njegov osnovni cilj je inkluzija dece sa teškoćama u razvoju, kao i upoznavanje, edukacija, osposobljavanje mladih u novim i drugačijim kreativnim aktivnostima, poput različitih likovnih izraza.

Program će danas biti započet kreativnim likovnim radionicama, a polaznici radionica su deca mlađeg školskog uzrasta, učenici škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9. maj“ Zrenjanin i štićenici Centra za decu i mlade sa invaliditetom „Alternativa“ Zrenjanin.

Radionicama će koordinirati akademski slikari, osnivači Umetničke asocijacije Zrenjanin, Gabrijela Parigros i Rastko Stefanović.

Kako su naveli, aktivnostima u okviru ovih radionica, biće pružena podrška mladima da prepoznaju potrebe svog okruženja i da na adekvatan način ukažu na svoje potrebe.

Pozivom na učešće u stvaralačkim radionicama biće podstaknuto kreativno i efikasno iskazivanje potreba i pokrenuti mlade da aktivno učestvuju i kao dobar primer unapređuju svoje okruženje.

U subotu, 29. septembra u Kulturnom centru Zrenjanin, biće održana izložba prikupljenih radova koji će biti promovisani u vidu zidnih i džepnih kalendara za 2013. godinu koji će po završetku projekta biti „godišnja lična karta“ zrenjaninske Umetničke asocijacije.

Projekat se realizuje u saradnji sa školom za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9. maj“ Zrenjanin, Centrom za decu i mlade sa invaliditetom „Alternativa“, Kulturnim centrom Zrenjanin i štamparijom „Diginet“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!