Zrenjaninci i danas protestuju protiv splava

10 sep 2014

Građani dežuraju u smenama, vlasnik splava spreman na razgovore

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika, koji su juče sprečili postavljanje konstrukcije splava na jezeru u centru grada, proveli su noć pored jezera i nastavili svoj protest i danas.

Oni očekuju da će sud doneti meru privremene zabrane postavljanja splava.

„Slučaj je prenet na zrenjaninski Viši sud, koji će sutra razmatrati slučaj, a mi ćemo do tada dežurati pored jezera“, rekao je novinarima predstavnik okupljenih građana Dane Mašić.

Mašić je istakao i da se okupljenim građanima zasad nije obratio niko od gradskih čelnika.

Prema njegovim rečima, noćas, kao i danas, pontonove koji su juče doneti i namenjeni za konstrukciju splava, čuva privatno obezbeđenje koje je unajmio vlasnik splava.

Protest građana, dodao je, protiče bez incidenata.

Zrenjaninski ugostitelj i vlasnik splava Nikola Novaković rekao je novinarima da je spreman u svakom trenutku da razgovara sa građanima koji protestuju protiv odluke o njegovom postavljanju.

Vlasnik splava je istakao da je sva dokumentacija u vezi sa splavom u svakom trenutku dostupna i javna, kao i da mu se građani nijednom nisu obratili kako bi je tražili na uvid.

„Ja i moja porodica smo doživeli velike neprijatnosti i uvrede. Govore i da će se na tom splavu prodavati droga, pričaju o prostituciji, a u tom ugostiteljskom objektu čak se ni alkohol neće služiti“, istakao je Novaković.

Zrenjaninski ugostitelj je ponovio da je reč o kafeu, koji neće remetiti mir centra grada i stanovnika naselja Mala Amerika.

Novaković je dodao i da nema nameru da pokrene tužbe protiv građana koji mu ne dozvoljavaju da stavi splav na jezero i da je danas zatražio od nadležnih institucija asistenciju kako bi ostvario svoja prava.

Novaković je ponovio i da poseduje sve potrebne dozvole i da je ispoštovao sve procedure koje su se zahtevale, te da nema reči o kršenju zakona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!