Zrenjanin: Počelo snimanje filma o Savi Damjanoviću

22 Jan 2015

Premijera filma očekuje se na jesen 2015, a taj dokumentarac biće predstavljen na dokumentarnim filmskim smotrama, kao i na nekim pozorišnim manifestacijama

Dokumentarno-umetnički film o zrenjaninskom glumcu Savi Damjanoviću počela je da snima Video agencija “Digital Style” u saradnji sa Narodnim pozorištem “Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

Kako je najavljeno iz zrenjaninskog pozorišta, premijera filma očekuje se na jesen 2015, a taj dokumentarac biće predstavljen na dokumentarnim filmskim smotrama, kao i na nekim pozorišnim manifestacijama.

Film koji nosi radni naslov “Vitez golubije duše, ili Sava Damjanović njim samim” po sopstvenom scenariju režira književnik Zoran Slavić, a snimanje i montaža povereni su Đuli Feldešiju i Dušanu Udickom.

Penzionisani glumac i upravnik Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu Sava Damjanović (1928, Drvar), od dolaska u taj teatar 1951. godine, pa do penzionisanja 1980. godine odigrao je više od 120 uloga u pozorištu, na televiziji i filmu.

Kao prvak Zrenjaninskog pozorišta bio je u isto vreme i upravnik te kuće punih 10 godina, do 1980. Nagrađivan je brojnim priznanjima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!