Zrenjanin: Nezakonitosti na konstitutivnoj sednici?

Jul 10 2012

Konstitutivna sednica nije imala kvorum za donošenje odluka?

Ukupno 28 ukupno odbornika Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara u Zrenjaninu u ponedeljak je uputilo žalbu Upravnom sudu jer su, prema njihovoj oceni, odluke koje su donete na prošlonedeljnoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta bile nezakonite. Na toj sednici su odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije i Socijalističke partije Srbije, uz podršku dva odbornika iz drugih stranaka izabrali izvršnu vlast i smenili direktore javnih preduzeća.

Potpisnici žalbe istakli su, pored ostalog, da je nakon izbora troje odbornika u organe lokalne vlasti njima prestao odbornički mandat, odnosno da sednica nakon toga nije imala kvorum za donošenje odluka, a osporili su i izbor Gorana Kneževića za gradonačelnika, budući da je protiv njega u toku krivični postupak, pa ne može da pribavi uverenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak, niti može da bude izvršilac budžeta, što onemogućava funkcionisanje lokalne samouprave.

(Magyar Szo)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jul 10 2012. Filed under Aktuelno, Izbori, Vojvodina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+