Zoran Radoman pušten iz pritvora

22 jan 2016

Rezultati akcije Rezač

Pokrajinski sekretar za finansije i funkcioner Demokratske stranke (DS) Zoran Radoman pušten je danas iz pritvora u kojem se nalazio od kraja decembra prošle godine, rečeno je Beti u pokrajinskom DS-u.

Radoman je jedan od 80 uhapšenih u policijskoj akciji „Rezač“ 25. decembra 2015. godine. On je priveden nekoliko dana pred sednicu Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da obrazlaže budžet Vojvodine za 2016. godinu.

Pokrajinski sekretar je nekoliko meseci pred hapšenje upozoravao da republika zakida Vojvodinu za sredstva, koja joj po Ustavu Srbije pripadaju. On je u nekoliko navrata rekao i da će, zbog smanjenog obima transfera iz republičkog budžeta, pokrajina imati problema u finansiranju svojih nadležnosti u ovoj godini.

Pored Radomana, istog dana uhapšen je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, koji je nakon nekoliko dana pušten iz pritvora.

Pokrajinski premijer i predsednik DS Bojan Pajtić rekao je tada da su dva člana vlade uhapšeni zbog optužbi koje se odnose na period kada nisu bili na vladinim funkcijama i ocenio da se radi o političkom progonu.

Prema pisanju medija, iz pritvora je juče pušten član DS-a i nekadašnji ministar Slobodan Milosavljević koji je takodje uhapšen krajem decembra prošle godine.

(Beta, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!