Živković: Ili je Vučić vidovit ili je incident na Kosovu izrežiran

"Ne znam da li je to posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj ili je to posledica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koja je pokazala srpska vlast"

27. mar 2018

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da su se prve vesti o hapšenju Marka Đurića pojavile nekoliko sati pre no što je on zaista priveden i podsetio da je Vučić još prekjuče zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, „kao da je znao šta će da se desi“.

„To možemo da tumačimo da Vučić ima neku vidovitost ili da je znao šta će da se desi. Ne znam da li je to posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj ili je to posledica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koja je pokazala srpska vlast“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da Vučić mora da se odredi da li je prema pitanju da li je Kosovo deo Srbije ili nije.

„Ako jeste onda ni on (Vučić), ni Đurić ne treba da pitaju da ide u Mitrovicu, Peć ili Đakovicu. Ako treba da traži dozvolu, onda on priznaje nezavisnost Kosova, a onda sam Vučić i svi koji se tako ponašaju krše Ustav Srbije. Da li su Haradinaj, Pacoli i Tači teroristi ili Vučićevi koalicioni partneri“, rekao je Živković.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga