“Žene” u dvojezičnom izvođenju

30 Oct 2015

Ispovesti šest žena izvode se na srpskom i mađarskom jeziku

Nakon premijere predstave “Dejstvo gama zraka na sablasne nevene” u režiji Izabele Šantić i trećeg Festivala “Pozorišni dani Jovana Đorđevića” poklonici pozorišta Kamerne scene “Miroslav Antić” u Senti privode kraju pripremu dvojezične srpsko-mađarske predstave “Žene” Alda Nikolaja u režiji Zoltana Deme – Branka Vučetića iz Sente i Zoltana Demea -Bimba iz Čoke.

Pretpremijera komada biće u petak u Domu kulture u Čoki, dok je premijerno izvođenje na sceni Doma kulture u Senti 3. zatim, 4. i 5. novembra.

I pretpremijera u Čoki i premijerne izvedbe u Senti su od 20 sati, a ulaznica košta 250 dinara.

Pregalac u pozorišnom amaterizmu i reditelj u KS “Miroslav Antić” Branko Vučetić kaže da se radi o zanimljivom projektu, u kome se čudne ispovesti šest žena izvode na srpskom i mađarskom jeziku. Na realizaciji zajedničkog projekta našli su se pozorišni entuzijasti i glumci KS “Miroslav Antić” i senćanskog Udruženja “Keks”, tako da se predstava “Žene” radi u njihovoj koprodukciji.

“Predstava će, kako verujemo, imati uticaja na razvoj međunacionalne tolerancije u ovim krajevima i utrti put novim kulturnim događanjima koja će imati značaj i za mađarski i za srpski živalj”, rekao je Branko Vučetić. U predstavi glume Mirjana Savin, Izabela Kiš, Gordana Nikolić, Beata Graca, Dejana Šević i Ljubica Romandić, a saradnici na predstavi su Svetlana Kozić, Atila Juhas, Svetlana Popović i Nebojša Basarić.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!