Žene u crnom: Zaustavite krijumčare, pustite izbeglice

21 Sep 2016

Šokantno što se zatvaraju putevi za ljude koji beže od ratnih strahota, dok je prodaja oružja nesmetana i najunosniji je posao

Organizacija “Žene u crnom” je danas, povodom Svetskog dana mira, u centru Beograda priredila  performans “Stop ratu u Siriji”, zahtevajući i da se otvore putevi za ljude koji beže od rata.

Predsednica “Žena u crnom” Stanislava Zajević je rekla da je neophodno zaustaviti i sankcionisati krijumčare, a ne izbeglice, i zabraniti prodaju oružja.

Zajević je rekla novinarima da je šokantno što se zatvaraju putevi za ljude koji beže od ratnih strahota, koji su onemogućeni i da spasu živote, dok je prodaja oružja nesmetana i najunosniji je posao u svetu.

Zajević je navela da vojna industrija “cveta”, da je u toku više od 60 ratova, a da je samo u Siriji i zemljama Bliskog i Srednjeg istoka ubijeno 400.000 ljudi i iseljeno više od 13 miliona.

Ona je ocenila da je tretman izbeglica u Srbiji loš, uprkos zvaničnim ocenama.

Aktivisti, oko kojih je bilo tridesetak uniformisanih policajaca, imali su transparente na srpskom, engleskom, arapskom i turskom: “Stop ratu a ne izbeglicama”, “Zaustavite krijumčare i prodaju oružja, a ne izbeglice”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!