Zelenović: Policija ima politički zadatak da opozicionu lokalnu vlast pretvori u kriminalce

22 Sep 2018

"Obrazovali smo službu koja će zabeležiti svaku zloupotrebu vlasti u Srbiji i obavestiti sve međunarodne institucije"

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da u poslednjih pet nedelja novosadska policija blokira rad te Gradske uprave sa, po njegovim rečima, “jasnim političkim zadatkom” da njega i njegove saradnike “pretvore u kriminalce”.

On je u intervjuu za dnevni list Danas rekao da su pojedincima bile upućene pretnje hapšenjima, a da “marginalni, fantomski” portali prenose unapred šta će policija da radi, ko će biti uhapšen, kao i lažne i uznemirujuće vesti o propasti gradskog budžeta.

“Ovo ne rade šabačka policija i tužilaštvo, nego novosadska… Obrazovali smo službu koja će zabeležiti svaku zloupotrebu vlasti u Srbiji i obavestiti sve međunarodne institucije“, kazao je Zelenović i dodao da su sami građani izloženi pretnjama i pritiscima.

Po rečima Zelenovića, dešavali su se pokušaji da se odbornici okupljeni oko njega potkupe, kao u slučaju bivšeg oficira osuđivanog za ratne zločine Veselina Šljivančanina, koji je pokušao da odbornika iz pocerskog sela Bela Reka prevede u tabor Srpske napredne stranke (SNS).

Zelenović navodi i da odbornici SNS-a na sednicama Gradske skupštine vređaju njegovu grupu da su “lopovi”, da grad “ne može ništa bez republičke vlasti”, ali i to da je državna revizorska institucija konstatovala da gradski budžet nije oštećen “ni za jedan dinar”.

“Emitovali smo jedini u Srbiji municipalne (opštinske) obveznice i izgradili najjeftiniji zatvoreni bazen u Srbiji za tri miliona evra, koji inače košta pet miliona. Ali, zato nam je država ostala dužna milion evra, i zbog toga smo je tužili”, rekao je Zelenović

Zelenović je najavio da će, na poziv Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, 6. novembra u Strazburu izvestiti o “zloupotrebama republičke vkasti i urušavanju građanskih političkih prava i sloboda” u opozicionim lokalnim samoupravama u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!