Zelenović: Novac iz budžeta se nezakonito deli opštinama i gradovima

22 nov 2018

"Vučić deli desetine miliona evra onako kako misli da treba, bez procedura, pravila i kriterijuma"

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da vlast u Srbiji ne tretira sve lokalne samouprave na isti način i da se novac iz tekuće budžetske rezerve nezakonito deli.

On je u intervjuu za Novi magazin naveo da je u svom izveštaju koji je prezentovao u Savetu Evrope dokumentovao primere zloupotreba, kao i da predsednik Srbije Aleksadar Vučić deli „desetine miliona evra onako kako misli da treba, bez procedura, pravila i kriterijuma“.

„Taj novac završava tamo gde sede poslušnici Srpske napredne stranke (SNS), koji sprovode njihovu politiku. Nijedan dinar nije stigao niti u Čajetinu niti u Šabac. Ali je zato Kraljevo dobilo osam miliona evra, Leskovac 12 miliona, Kruševac šest, Jagodinu da ne pominjem… Zaječar je dobio 3,6 miliona onog trenutka kada je Boško Ničić prevario građane i prešao u SNS“, kazao je Zelenović.

One je dodao da ministar za javnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, tokom sastanka koji su održali, nije objasnio zašto je Šapcu tekući transfer sredstava smanjen za milion evra godišnje od 2014. godine, za šta je ministar rekao da je „verovatno greška“.

Zelenović je naveo da se takođe umanjio i broj zaposlenih u upravi Šapca, kao i da Paraćin četiri godine ne može da dobije odobrenje za izgradnju vrtića od Vladine komisije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!