Zelenović: Ne postoji ni jedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća iduće godine

"Politikantsko bezumlje se valja po Srbiji"

10. jan 2019

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da ne postoji ni jedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća sledeće godine, kada im je i vreme.

On je agenciji Beta rekao da bi nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo kršenje Ustava i međunarodnih ugovora.

„Politikantsko bezumlje se valja po Srbiji urušavajući temelje javnog života. Nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo bi kršenje Ustava i međunarodnih ugovora, koje je Srbija ratifikovala i koje garntuju prava građana koje ostvaruju u lokalnim samouopravama“, rekao je Zelenović.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar ocenio je danas da ne bi bilo iznenađenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine, kako bi istovremeno bili organizovani i vanredni lokalni izbori.

Klačar je za agenciju Beta rekao da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti pomereni kako bi se pronašao način da u isto vreme budu održani i vanredni lokalni izbori.

„Zaista mi se čini teško održivim rešenje po kome ćemo ići na vanredne parlamentarne izbore ove godine, a sledeće godine na lokalne izbore. U interesu je Srpske napredne stranke da ti izbori budu spojeni“, ocenio je Klačar.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga