Završen 10. protest Protiv diktature u Novom Sadu, naredni 17. aprila

13 Apr 2017

Studenti najavili nove vrste akcija

U centru Novog Sada večeras je održan deseti protest “Protiv diktature”, a učesnici su najavili novo okupljanje u ponedeljak, 17. aprila.

Studenti su naveli da će dane pauze protesta zbog Uskrsa iskoristiti da bi radili na zahtevima pročitanim 10. aprila, najavivši da će ih “dodatno iskristalisati”, i pripremiti druge vrste akcija.

“Moć je u našim rukama, samo treba da je prigrlimo”, poručili su studenti i građani na protestu “Protiv diktature”.

Pozvali su i sve učesnike protesta širom zemlje da iskoriste iduće dane za razgovor s poznanicima, komšijama i sugrađanima, i pozovu ih da se od ponedeljka priključe protestima u što većem broju.

“Radićemo na tome da sve greške ispravimo i da se zajedno borimo do kraja protiv ove vlasti i diktature”, poručio je student Milan Perišić.

Učesnici protesta nosili su transparente: “Vučiću dosadan si i nerviraš me”, “Nacionalizam zaglupljuje”, “Srbija ima F”, “Čestitam vam prvih 10 od prvih 100 dana”, “Sine, zajedno smo jači” i “Smrt seksizmu”.

Uz dobošare učesnici su skandirai “Padni mi na grudi Nebojša”, “Ima nas” i “Dole vlast”.

Protestna kolona se zaustavila ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde su skandirali “Hoćemo uživo!” i “Stop režimskom izveštavanju, lažima i medijskim manipulacijama, hoćemo slobodne medije!”.

U večerašnjem protestu učestvovala je i grupa studenata iz Grčke, koji su rekli da podržavaju borbu mladih u Srbiji.

“Dolazimo iz Grčke i podržavamo vašu borbu protiv korumpiranog sistema. Nemojte stati, borite se do kraja!”, kazali su oni s kamiona.

Učesnici su se priključili humanitarnoj akciji za pomoć beskućnicima iz Svratišta u Futogu, te je tokom protesta sakupljeno više kesa odeće i hrane, što će biti poklonjeno toj instituciji.

Deseti protest u Novom Sadu je protekao bez incidenata i bez prisustva uniformisane policije. Saobraćajna policija je regulisala saobraćaj na prometnim raskrsnicama.

Studenti su ranije novinarima rekli da ih “nepoznati ljudi već danima fotografišu, snimaju i dolaze ispred kuća”.

Novi protest biće održan posle Uskrsa, u ponedeljak 17. aprila, ali još nije precizirano odakle i u koliko sati. Studenti će najavu objaviti na društvenim mrežama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!